suklainen hyydytetty vegaaninen juustokakku
Gluteeniton, Jälkiruoka, Juusto, Kakut, Leivonta, Resepti, Vegaaninen

Hyydytetty vegaaninen juustokakku (V, muok. G)

Pidin toissapäivänä toimistopäivää Kaupunkiolohuone Kohtauksen yhteistoimistossa ja innostuin paikan kannustavasta meiningistä jakamaan kanssanne tämän moneen taipuvan ja helpon vegaanisen hyydytetyn juustokakun perusohjeen sekä vinkkejä ohjeen muokkaamiseen. Kakku syntyy nopeasti ja reseptiä on helppo muunnella oman maun tai tilaisuuden mukaan. Perusohjeella kakun täytteestä tulee aika tuhti, sillä suklaa toimii kakun jähmettäjänä. Tästä syystä päälle kannattaa varata jotain raikasta, ellet sitten halua ihan ökymässäilykakkua 🙂

Tällä ohjeella valmistuu pieni, halkaisijaltaan noin 17 cm kakku. Jos haluat ison halkaisijaltaan 23-25 cm kakun tarvitset keksejä 200 g ja täytteen määrä kannattaa tuplata. Perusohjeen jälkeen löydät vinkit ja ideat kakun muunteluun esimerkiksi gluteenittomaksi tai FODMAP-ruokavalioon soveltuvaksi.

vegaaninen hyydytetty juustokakku raaka-aineet
Helppo kakku syntyy nopeasti muutamasta raaka-aineesta.

Kakku sopii hyvin esimerkiksi vapun brunssipöytään ja miksei piknikillekin: kuljeta kakku irtopohjavuoassaan ja perillä voit koristella kakun vaikka ananaskirsikoilla,  rengasreuna pois ja simsalabim, edessäsi on pikniktarjoilujen kuningatar. Toivottavasti maistuu!

Hyydytetty vegaaninen juustokakku

Valmistusaika 30 min + hyytyminen

Pohja:
150 g Oreoita
50 g maidotonta margariinia

Täyte:
2,5 dl Alpro vispiä
150 g Oatly PåMackan -levitettä
100 g maidotonta tummaa suklaata

Päälle:
Marjoja

Valmistusohjeet:

 1. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Murskaa keksit esimerkiksi laittamalla ne pakastepussin sisään ja hienonna kaulimella. Murusten koon voit päättää mieltymystesi mukaan.
 2. Sulata margariini ja sekoita kulhossa keksimurskan joukkoon. Painele keksimassa ruokalusikan avulla tasaisesti irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle.
 3. Vaahdota soijavispi tukevaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja vatkaa se hyvin kasvistuorejuuston joukkoon. Vatkaa suklaasekoitus vaahdotetun soijavispin kanssa tasaiseksi vaahdoksi.
 4. Nostele täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin hyytymään. 1-2 tuntia riittää moussemaiseen tulokseen, mutta voit hyvin antaa kakun jähmettyä pidempäänkin.
 5. Koristele marjoilla.
maidoton juustokakku
Tässä kakku tehty perusohjeen mukaisesti. Lisäsin siihen suklaareunukset, koska levystä jäi täytteen valmistamisen jälkeen pari suklaariviä käyttämättä 🙂

Tässä vielä muutamia vinkkejä ohjeen muokkaamiseen

Pohjavariaatiot:

 • Margariinin tilalla voit täytekeksien kanssa käyttää hedelmäsosetta 50 g
 • Täytekeksien tilalla voit käyttää Digestive tai kaurakeksejä. Käytä tällöin keksimassan kosteuttamiseen 125 g vauvojen hedelmäsosetta tai 75 g maidotonta margariinia
 • Gluteenittoman pohjan saat helpoiten käyttämällä gluteenittomia keksejä. Vaihtoehtoisesti voit tehdä raakakakkupohjan pehmeistä taateleista ja pähkinöistä/manteleista, mausta vaikka kanelilla. Pohjaksi sopii myös gluteeniton mutakakkupohja tai mantelijauhoista valmistettu mantelikakkupohja.
 • Joulun alla (ja miksei muutenkin) pohjan voi tehdä piparkakuista ja margariinista. Mausta jouluisilla mausteilla, esimerkiksi pomeranssilla ja kanelilla.
 • Herkkusuille ja suklaan ystäville olen yleensä tehnyt vegaanisen mutakakkupohjan

Täytevariaatiot:

 • Muta- tai mantelikakkupohjan olen paistanut uunivuoassa ja tämän jäähdyttyä leikannut sen käytettävän kakkuvuoan muotoon. Taikinasta ylijääneet palat olen paloitellut ja lisännyt sattumiksi täytteen sekaan. Mutakakkupohjan kanssa olen yleensä käyttänyt valkosuklaata täytteen jähmettämiseen, jolloin täytteestä tulee mutakakkuisten sattumien myötä vähän stracciatella-jäätelöä muistuttava ihanuus.
 • Täytteeseen voi lisätä muitakin sattumia tuomaan jännittävyyttä tai toisenlaista suutuntumaa. Kokeile vaikka jotain näistä: keksinmuruja, marjoja tai hedelmäpaloja, marja-, kinuski-, tai lakritsikastiketta raitoina, vegaanisia vaahtokarkkeja/marenkeja, krokanttia, pähkinämurskaa ym.. Mikä ikänä sopiikaan kakkusi makumaailmaan.
 • Täytemassassa voit PåMackanin tilalla käyttää vegaanisia vanukkaita/rahkoja/jogurtteja tai soijatuorejuustoa kuten Tofuttia. Jos käyttämäsi valmiste on nestemäinen lisää suklaan määrää. Täytteestä tulee hyvä myös pelkällä soijavispillä ja suklaalla. PåMackan ei ole täysin gluteenitonta.
 • Kokeile jakaa keskenään sekoitettu soijavispi-PåMackan-massa kahtia, lisää osiin erilaiset makuaineet niin saat kakkuusi kaksi täytekerrosta. Makua saa esimerkiksi vegaanisista likööreistä, aromiaineista, hedelmä- ja marjapyreistä, maapähkinävoista, kahvista tai tuoreesta mintusta.
 • Soijavispin tilalla voit käyttää vastaavia kauravalmisteita tai jääkaapissa kovetettua ja sitten vatkattua kookoskermaa.
 • Vegaaninen suklaa on kätevä hyydytin ja nyrkkisääntönä voi pitää mitä nestemäisempi täyte muuten, sitä enemmän suklaata tarvitset jähmettymiseen. Toinen nyrkkisääntö on mitä vaaleampaa suklaata käytät, sitä enemmän tarvitset sitä. Valkosuklaata kannattaakin käyttää 170 g jos vispiä on 2,5 dl.
 • Kevyemmän kakun hyydyttämiseen voit suklaan tilalla käyttää esimerkiksi Vegegeliä, agar-agar-hiutaleita tai -jauhetta. Hyydytysaine pitää tällöin kuumentaa nesteeseen sekoitettuna. Nesteenä voit käyttää esimerkiksi marjasosetta, kahvia tai kookosmaitoa. Noudata tarkoin valitsemasi hyydytysaineen annostusta ja käyttöohjeita.

Kakun päälle:

 • Kakun päälle et tarvitse välttämättä mitään ja voit kakkusi makumaailmasta riippuen tarjota sen kirpakan marjamelban tai lemon curd-tyylisen sitruskastikkeen kanssa.
 • Kokeile hedelmiä tai marjoja. Jos käytät happamia pakastemajoja kuten puolukoita tai karpaloita voit nopeasti tehdä niistä makeampia ja näyttäviä lumimarjoja ravistelemalla niitä muovipussissa tomusokerin kanssa.
 • Hedelmien/marjojen päälle voit tehdä vegaanisen kiilteen hyytelösokerilla.
 • Päälle voit myös tehdä ganachen, valutella suklaata reunoja pitkin, tehdä suklaa-/sokerimassakoristeita, koristella kekseillä, karkeilla, pähkinöillä, kanelitangoilla, tähtianiksilla, kaakaojauheella jne.
 • Voit myös tehdä sileän kiillekerroksen glögistä, hedelmä-/marjapyreestä tai vahvasta mehusta yhdessä agar-agar-hiutaleiden/-jauheen tai Vegegelin kanssa.
 • Päälle voit pursotella vegaanista moussea tai vispiä. Voit täytteen valmistusvaiheessa ottaa osan täytteestä sivuun ja säästää myöhempiä pursotuksia varten.
 • Reunat voit koristella esimerkiksi kekseillä, suklaapitsireunuksella, suklaalastulla tai vuoraamalla kakkuvuoan reunat viipaloiduilla mansikoilla, karambolalla tai muulla kivan näköisellä hedelmällä ennen täytemassan lisäämistä vuokaan.

Listan vegaaniseen leivontaan soveltuvista raaka-aineista löydät kätevästi Vegaanituotteet-sivustolta. Lisää taustastani ja motivaatiostani jakaa vegaanisia onnistumisia kanssasi voit lukea täältä.

Vegaanisen kakun voi tehdä monella tapaa – vain mielikuvituksesi on rajana.
Toivon sinulle paljon iloa ja onnistumisia leivontaan!

Charlotta
/Ruokailo

4 vastausta artikkeliin “Hyydytetty vegaaninen juustokakku (V, muok. G)”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s