Gluteeniton, Helppo, Leivonta, Pikkusuolaiset, Resepti, Välipalat, Vegaaninen

Koukuttavan hyvät siemenkeksit (V, G)

Näihin kekseihin jää koukkuun! Ihanan rapsakka, paahteinen ja ehkä hieman popcornmainen maku saa haluamaan lisää. Onneksi siemenkeksit ovat ravintosisällöltään järkeviä ja helposti tehtyjä. Keksit maistuvat sellaisenaan välipalana tai naposteltavana, tai vaikka itsetehdyn cashewpähkinä-chèvren kanssa.

 

gluteenittomat vegaaniset helpot siemenkeksit
Siemenmassa kaulittavana, ennen sekä jälkeen leikkaamisen ja paistamisen.

 

Koukuttavan hyvät siemenkeksit

2,25 dl erilaisia ja erikokoisia siemeniä (minä käytin 0,75 dl auringonkukan-, 0,75 dl pellavan- ja 0,75 dl kurpitsansiemeniä)
2 dl maissijauhoja
2,5 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
suolaa maun mukaan

  1. Sekoita siemenet ja jauhot keskenään kulhossa. Lisää kiehuva vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  2. Kaada massa leivinpaperin päälle ja aseta sen päälle toinen leivinpaperi. Kauli massa tasaiseksi uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperien välissä (katso edeltävä kuva). Poista päällimmäinen paperi ja ripottele siemenlevyn päälle suolaa. Leikkaa ruudukko, jotta saat haluamasi kokoiset keksit. Nosta koko levy uunipellille.
  3. Kypsennä 150 asteessa noin tunnin ajan. Nauti!

 

cashew chevre
Valmiit siemenkeksit juustotarjottimella.
cashew chevre-3
Siemenkeksin ja cashew-chèvren ihana liitto.

 

Hyviä herkkuhetkiä!

Lämmöllä,

Charlotta / Ruokailo

 

1 vastaus artikkeliin “Koukuttavan hyvät siemenkeksit (V, G)”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s