Gluteeniton, Helppo, Nopea, Pääruoat, Resepti, Ruokakurssit, Vegaaninen

Täyteläinen soijabolognese (V, muok. G)

Tämä maittava ja täyteläinen vegaaninen soijabolognese kuuluu arjen pelastajiini etenkin silloin, kun en ole ehtinyt ruokakauppaan ja jääkaappi ammottaa tyhjyyttään (juu.. sattuuhan sitä toisinaan meille ravitsemustieteilijöillekin..). Kaikki tarvittavat ainekset löytyvät useimmiten kaappien kätköistä, lukuunottamatta juuriselleriä – välillä sitä on ja välillä ei. Onneksi tämä soijabolognese onnistuu hyvin ilmankin.

Reseptistä sanottua: ”Just tein tätä linsseillä, aivan taivaallista!”

Valmistamme soijabolognesea Värikäs arki -kokkauskurssilla ja se on ollut hyvin pidetty ruoka. Täyteläinen soijabolognese maistuu myös perheen pienimmille.  Reseptin lopusta löytyy muokkausvinkit gluteenittomaan ja soijattomaan versioon.

Täyteläinen soijabolognese (V, muok. G)

4 annosta, valmistusaika 20-30 min + 15-20 min

  • 3 keskikokoista porkkanaa
  • pieni pala juuriselleriä (noin 100 g, voi tehdä ilmankin)
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl (tummaa) soijarouhetta
  • 1/2 kasvisliemikuutiota
  • 1 rkl kuivattua basilikaa
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • mustapippuria myllystä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 7 dl vettä (lisää enemmän tarvittaessa)
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa (tai loraus viiniä)
  • 1 rkl soija- tai tamarikastiketta
  • suolaa maun mukaan
  • (1-2 dl kaura- tai muuta kasvispohjaista ruokakermaa)

Tarjoiluun:

  • Pastaa (esimerkiksi täysjyväpenneä)
  • Lehtipersiljaa tai basilikaa silputtuna
  • Vegaanista parmesaania (esimerkiksi tätä)

Valmistusohje:

  1. Kuori ja raasta porkkanat ja juuriselleri karkeaksi raasteeksi.
  2. Laita öljy kuumenemaan paistokasariin keskilämmöllä. Samalla kuori ja hienonna sipulit.
  3. Kuullota sipulit öljyssä kuulaiksi.
  4. Lisää soijarouhe, murennettu puolikas liemikuutio, basilika, oregano ja mustapippuri. Anna paahtua pari minuuttia.
  5. Lisää juuresraasteet. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Paista 1-2 minuuttia.
  6. Lisää tomaattisose, tomaattimurska, vesi, balsamiviinietikka (tai viini) ja soijakastike. Anna hautua hiljaisella lämmöllä 15-20 minuuttia välillä sekoittaen. Tässä välissä voit myös keittää pastan.
  7. Lisää halutessasi kaurakerma ja kiehauta. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa esimerkiksi silputun lehtipersiljan ja parmesaanin kanssa.

Gluteeniton muokkaus: Ateriasta saa gluteenittoman jättämällä jauhosuurusteen pois, käyttämällä tamarikastiketta, gluteenitonta liemikuutiota (esimerkiksi Knorr- tai Organic-merkkistä) ja keittämällä gluteenitonta pastaa.

Vinkki! Voit myös valmistaa bolognesen käyttämällä huuhdeltuja punaisia linssejä soijarouheen tilalla. Älä ollenkaan paahda ja anna kastikkeen hautua vähintään 20-25 minuuttia. VHH-versiota varten käytä linssipastaa tai kesäkurpitsaspagettia.

Täyteläinen, vegaaninen soijabolognese, kasvisruoka, pasta
Täyteläinen, vegaaninen soijabolognese, ole hyvä!

 

Kiinnostaako vegaaninen ruoka? Haluaisitko enemmän kasvisruokia arkeesi tai monipuolistaa ruokavaliotasi? Katso voisiko Ruokailon kokkaus- tai leivontakurssit tarjota jotain sinulle! Voit myös tilata ilmaisen uutiskirjeemme, niin saat ensimmäisenä tietää uusista kursseista ja saat parhaat palat blogista suoraan sähköpostiisi!

 

 

 

Maukasta arkea!

Lämmöllä,

Charlotta / Ruokailo

2 vastausta artikkeliin “Täyteläinen soijabolognese (V, muok. G)”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s