Alkuruoat, Helppo, Juhlaruoka, Lähiruoka, Pikkusuolaiset, Resepti, Ruokakurssit, Vegaaninen

Vegaaniset pikkusuolaiset osa 1 – Rieskarullat

Itsenäisyyspäivän ja uudenvuodenaaton juhlissa on kiva tarjota vieraille jotain pikkusuolaista naposteltavaa ennen varsinaista illallista, joten lähestyvää Suomi100 – itsenäisyyspäivää ajatellen kokosin muutaman vegaanisen pikkusuolaisen ohjeen.

 

Vegaanista pikkusuolaista, suolaista naposteltavaa
Tarjottimellinen vegaanista pikkusuolaista valmiina nautittavaksi. 🙂

 

Näitä olemme valmistaneet illanistujaisosiossa Paavalin seurakunnalle järjestämälläni Vähän ekstraa 😉 -vegaaniruokakurssilla, jossa keskitymme hieman juhlavampaan vegaaniruokaan. Kurssi järjestetään seuraavan kerran marraskuussa 2018 ja vuoden 2018 aikana tulen myös suoraan Ruokailon kautta järjestämään erillisen vegaanisen pikkusuolaisen kokkauskurssin! Ilmaisen uutiskirjeen tilaamalla saat ensimmäisenä tietää kun ilmoittautuminen aukeaa.

 

porkkala-tilli-tuorejuusto (maidoton) ja chorizo/salalmi-paprika-persilja
Vegaaniset rieskarullat kahdella täytteellä: vasemmalla salami-paprika ja oikealla porkkala-tilli.

 

Pikkusuolaisten toisen osan julkaisen joulun lähettyvillä, joten halutessasi ehdit hyvin suunnittelemaan esimerkiksi uudenvuodenaaton tarjottavat sen mukaan. Luvassa simppeliä ja hyvää suolaista naposteltavaa. 🙂

Ja sitten itse resepteihin..

 

Vegaaniset rieskarullat kahdella täytteellä (V)

 

  • 3-4 kpl rullarieskaa (esim. Fazer, noin 1/2 pakettia) per täyte

 

Täyte vegaanisiin rieskarulliin
Salami-paprikatäyte.

Salami-paprikatäyte (V)

  • 1 pkt vegaanista (esim. Wheatyn) salami- tai chorizoleikkelettä (hieman tulisempaan lopputulokseen valitse chorizo)
  • 1 pkt vegaanista maustettua tuorejuustoa (esim. Sheesen sweet chili)
  • 1 punainen paprika
  • ½ ruukkua persiljaa

Valmistusohje:

  1. Pese paprika, poista kota ja leikkaa hedelmäliha oikein pieniksi kuutioiksi.
  2. Hienonna persilja varsineen.
  3. Levitä muutaman millimetrin paksuinen kerros tuorejuustoa rieskalevyn päälle.
  4. Asettele levyn toiselle pitkälle reunalle rivi vegaanista leikkelettä.
  5. Ripottele rivin yläpuolelle yhtä paksu rivi paprikakuutioita.
  6. Ripottele paprikarivin yläpuolelle yhtä paksu rivi persiljasilppua.
  7. Kääri tiiviiksi rullaksi leveyssuunnassa tuorekelmun sisään. Taittele kelmun päädyt. Toista kunnes täytteet loppuvat. Anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  8. Leikkaa terävällä veitsellä 1,5-2 cm leveiksi suupaloiksi ja aseta tarjoille. Koristele esimerkiksi persiljasilpulla.

 

Vinkki! Hienontamalla täytteiden kaikki ainekset ja yhdistämällä ne saat herkulliset tahnat esimerkiksi voileipäkakun tai blinien täytteeksi! Tarvittaessa voit notkistaa niitä esim. kaurapohjaisella fraichella.

 

Vegaani täyte rieskarulliin, porkkala-tilli
Porkkala-tillitäyte.

Porkkala-tillitäyte (V, G)

  • 1 satsi valmista porkkalaa (esim. Vaimomatskuu– blogin ohjeella)
  • 200-250 g maustamatonta maidotonta tuorejuustoa (Tofutti tai påMackan)
  • 1 ruukku tuoretta tilliä

Valmistusohje:

  1. Hienonna tilli varsineen.
  2. Levitä muutaman millimetrin paksuinen kerros tuorejuustoa rieskalevyn päälle. Jätä toiselle pitkälle reunalle muutaman sentin rako. Tämä reuna jää rullatessa ulommaiseksi.
  3. Asettele päälle yksi kerros porkkalaa.
  4. Ripottele päälle tilli.
  5. Kääri tiiviiksi rullaksi leveyssuunnassa tuorekelmun sisään. Taittele kelmun päädyt. Toista kunnes täytteet loppuvat. Anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  6. Leikkaa terävällä veitsellä 1,5-2 cm leveiksi suupaloiksi ja aseta tarjoille. Koristele esimerkiksi tillisilpulla.

 


Haluatko saada lisää reseptejä? Facebook-sivua tykkäämällä ja seuraamalla saat uudet reseptit suoraan uutisvirtaasi. Ilmaisen uutiskirjeen tilaajana sen sijaan saat aina ensimmäisenä tiedon alkavista kokkauskursseista (kuten ensi vuonna alkavasta pikkusuolaiset-kurssista), tapahtumista sekä kurssiaikatauluista.


 

Oikein ihanaa ja maukasta 100-vuotiaan Suomen itsenäisyyspäivää Sinulle!

Lämmöllä,

Charlotta / Ruokailo

4 vastausta artikkeliin “Vegaaniset pikkusuolaiset osa 1 – Rieskarullat”

  1. Päivitysilmoitus: Hyvää joulua! – Ruokailo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s