You are currently viewing Kuohkea sienisalaatti (V, G)

Kuohkea sienisalaatti (V, G)

Kuuluuko sienisalaatti teidän joulupöytään? Meillä se kuuluu ja lisäksi sitä tulee välillä tarjottua esimerkiksi blinien tai pikkusuolaisten täytteenä. Tässä reseptissä on ohje sekä kuohkeaan, perinteisestä poiketen kevyen vaahtoiseen suolasienisalaattiin sekä perinteiseen suoslasienisalaattiin. Resepti on laktoositon, maidoton, munaton, gluteeniton, viljaton ja vegaaninen. Lisäksi se on helppo ja nopea valmistaa. Voit vaikka valmistaa sen etukäteen jääkaappiin tekeytymään, jolloin salaattiin kehittyy kivasti makua.

 

Lusikallinen kuohkeaa sienisalaattia
Sienisalaatti sopii vegaanisten blinien tai ruisnappien täytteeksi.

 

Sienisalaatti (V, G)

Valmistusaika 15 minuuttia (+ halutessasi 1 vrk).

1 tlk (á 315/160 g) metsäsienikuutioita suolaliemessä (rouskuja, haperoita ym.)
1 pieni punasipuli
¼ ruukku persiljaa
1 rkl (omena)viinietikkaa
1/2 tl suolaa
½ prk soija- tai kaurafraichea
mustapippuria myllystä
Kuohkeaan versioon: 0,5-1 dl neutraalin makuista kasvivispiä vatkattuna, kuten Oatly iMat Visp. Oleellista on ettei vispiä ole maustettu vaniljalla.

Koristeluun:  persiljaa

Ohje:

  1. Valuta sienet huolellisesti siivilässä ja painele ylimääräinen neste pois esim. lusikalla. Jos käytät erittäin suolaisia sieniä: laita ne likoamaan jääkaappiin kylmään veteen edeltävänä päivänä.
  2. Kuori ja kuutioi punasipuli pienen pieneksi kuutioiksi.
  3. Hienonna persilja pieneksi silpuksi, myös varret.
  4. Tarvittaessa: hienonna sienet pieneksi silpuksi.
  5. Sekoita kaikki ainekset keskenään, paitsi kerma. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
  6. Jos teet kuohkean version: vaahdota vispi jämäkäksi vaahdoksi ja nostele se muiden ainesten joukkoon. Jos et halua salaatista kuohkeaa, voit yksinkertaisesti jättää vispin pois.

Vinkki! Kasvipohjaiseen fraicheen saat tarivttaessa lisää happamuutta lisäämällä muutaman ruokalusikallisen makeuttamatonta maustamatonta soijajogurttia tai tilkan sitruunamehua.

Gluteeniton ruokavalio: täysin gluteenitonta versiota varten tarkista kasvifraichen,- kermaviilin -tai smetanan sopivuus

  • Planti cooking fraiche (soijapohjainen, gluteeniton)
  • Friendly Vikings Sour Oat (kaurapohjainen, gluteeniton)
  • Oatly iMat Fraiche (kaurapohjainen)
  • Deliciest Fraiche Ruokaan (maissitärkkelyspohjainen, gluteeniton)

Haluatko oppia lisää kasvipohjaisesta jouluruoasta? Lämpimästi tervetuloa Vegaaninen joulupöytä -ruokakurssille oppimaan vegaanisen jouluruoan taituriksi. Kurssilla kokataan pöytä täyteen suolaisia ja makeita jouluherkkuja, joita herkutellaan vatsat täyteen. Suurin osa on perinteisiä, mutta mukaan mahtuu myös muutama modernilla twistilla.


Toivottavasti maistuu!

Lämmöllä,

Charlotta / Ruokailo

ruokailon logo, jossa on oranssi patakinnas keltaisella porkkanalla sekä teksti: Vegaaniset kokkikurssit - ravitsemuksen asiantuntija

Vastaa