Alkuruoat, Gluteeniton, Hävikkiruoka, Helppo, Joulu, Juhlaruoka, Lähiruoka, Lisukkeet, Pikkusuolaiset, Resepti, Välipalat, Vegaaninen

Vegaaninen patee (V, G)

Oletko jo kokeillut vegaanista pateeta leivän päällä tai voileipäkeksien ja hillon kanssa? Tämä näyttävä ja terveellinen resepti ei ainoastaan ole muokkausmahdollisuuksiltaan monipuolinen, vaan myös todella hyvää! Patee maistuu niin aamupalalla kuin juhlavissakin tilaisuuksissa.

Jos patee on perinteisesti kuulunut teidän joulupöytäänne saat tästä ohjeesta helposti jouluisen käyttämällä mausteina esimerkiksi jauhettua neilikkaa, inkivääriä tai muskottia. 🙂 Resepti on tuttu järjestämältäni Vegaaninen joulupöytä -kurssilta ja tämän pitäisi maistua sekasyöjillekin. 😉

 

Vegaaninen patee
Vegaaninen patee saa jouluista makua muun muassa neilikasta.

 

Vegaaninen patee (V, G)

  • Kaikki Herkkukastikkeesta ylijääneet kasvikset hyvin valutettuna
  • 1 dl siemeniä, pähkinöitä tai manteleita (käytin auringonkukansiemeniä ja manteleita). Jos et omista tehosekoitinta käytä valmista mantelijauhetta.
  • 3 dl keitettyjä vihreitä linssejä (noin 1,5 dl raakana)
  • 0,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1 rkl timjamia
  • 1-2 rkl mausteita (käytin 0,5 rkl jauhettua neilikkaa ja 0,5 rkl korianteria)
  • mustapippuria myllystä

Koristeluun: öljyä, halutessasi musteita esim. meiramia

Valmistusohje:

  1. Hienonna siemenet tehosekoittimessa tasaiseksi jauheeksi. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Massan tulee olla aika jämäkkää.
  2. Vuoraa paistovuoka leivinpaperilla. Kaavi massa vuokaan. Tasoita pinta. Paista 200 asteessa 40-50 minuuttia.
  3. Anna jäähtyä kauttaaltaan. Nosta leivinpapereineen varovasti ulos vuoasta. Aseta pateen päälle (varovasti) nurinpäin käännetty tarjoilulautanen. Kippaa varovasti ympäri. Poista leivinpaperi. Voitele sileään pintaan kiilto öljyllä. Koristele.

 

Vegaani patee kasvis
Terveellinen ja maukas levite, jota on helppoa muokata omien makumieltymysten mukaiseksi.

 

Tämä on tosiaan monipuolinen ruokaresepti! Tässä muutama muokkausvinkki:

  • Herkkukastikkeesta ylijääneiden kasvisten tilalla voit käyttää 2-3 dl verran esim.  keitettyjä/paahdettuja kasviksia kuten paprikaa, sipulia, kurpitsaa, porkkanaa tai muita juureksia. Painele ylimääräiset nesteet pois. Lisää hieman suolaa tai soijakastiketta.
  • Kokeile vihreiden linssien tilalla mitä tahansa muita papuja tai linssejä. Herneet ei sovi tähän. Valuta hyvin
  • Paahda käyttämäsi pähkinät tai siemenet ennen jauhamista
  • Lisää massaan kuivattuja tai ryöpättyjä metsäsieniä
  • Lisää massaan Tartexia
  • Mausta mielesi mukaan

 

Kurkkaa myös nämä vegaaniset (ja gluteenittomat!) joulupöytään sopivat herkut:

Kuohkea sienisalaatti (V, G)
Chèvre cashewpähkinöistä (V, G)
Hyydytetty vegaaninen juustokakku (V, muok. G)

 


Haluatko lisää vegaanisia reseptejä? Ruokailon Facebookia tykkäämällä ja seuraamalla saat uusimmat ohjeet suoraan itsellesi. Ilmaisen uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisten joukossa tietää uusista kokkauskursseista sekä niiden aikatauluista.


 

Oikein ihanaa, rauhallista, eettistä ja herkullista joulua!

Lämmöllä,

Charlotta / Ruokailo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s