Vegaanista pikkusuolaista, suolaista naposteltavaa
Alkuruoat, Gluteeniton, Helppo, Juhlaruoka, Lähiruoka, Nopea, Pikkusuolaiset, Resepti, Vegaaninen

Vegaaniset pikkusuolaiset osa 2 – sienisalaattipalat ja tuorevuustopallerot

Uudenvuodenaattona, illanistujaisissa ja muissa juhlissa on kiva tarjota vieraille herkullisia (vegaanisia, of course) pikkusuolaisia. Bloggauksen ensimmäisessä osassa valmistettiin maukkaita ja simppeleitä rieskarullia kahdenlaisella täytteellä. Nyt vuorossa on perinteiset sienisalaattipalat sekä vähän näpertelyä vaativat, mutta näyttävät, tuorevuustopallerot. Toivottavasti maistuu! 🙂

 

sienisalaattipalat
Sienisalaattipaloissa korostuvat perinteiset suomalaiset maut.

 

Sienisalaattipalat (V, muok. G)

25-50 kpl

Koristeluun: persiljaa

Valmistusohje:

  1. Täytä ruissipsit sienisalaatilla juuri ennen tarjoilua. Koristele esimerkiksi persiljalla. Sienisalaatin voit valmistaa jo edellisenä päivänä.

 

Gluteeniton muokkaus: Käytä pohjana gluteenittomia keksejä (kuten näitä siemenkeksejä) tai tattariblinejä.

 

tuorevuustopallerot
Tuorevuustopallerot ovat näyttäviä suolaisia suupaloja.

 

Tuorevuustopallerot (V, G)

15 kpl

  • 15 hyvin pestyä ja kuivattua viinirypälettä tai mantelia
  • 100 g vegaanista tuorejuustoa (mielellään Tofuttia, puoli pakettia)
  • 15 cocktailtikkua

Pinnalle:
1 ruukku hienon hienoksi silputtua ruohosipulia tai muuta yrttiä, pistaasi- tai mantelirouhetta.

Valmistusohje:

  1. Pese ja kuivaa viinirypäleet.
  2. Ota teelusikalla tuorejuustoa pakkauksesta, paina rypäle keskelle, peitä juustolla (käytä sormiasi tai toista teelusikkaa).
  3. Pyörittele esimerkiksi ruohosipulisilpussa. Tökkää palleroihin cocktailtikut. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

 

Vinkki! Aikuiseen makuun voit maustaa tuorejuuston teelusikallisella tai kahdella likööriä.


Haluatko enemmän vegaanisia ruokaohjeita? Facebook -sivua tykkäämällä Ruokailon  uusimmat reseptit tulevat suoraan uutisvirtaasi.

Ilmaisen uutiskirjeen tilaajana sen sijaan saat ensimmäisenä tiedon alkavista kokkauskursseista (kuten syksyllä 2018 alkavasta pikkusuolaiset -kurssista), tapahtumista ja kurssiaikatauluista.


 

Toivon sinulle paljon onnea ja menestystä uuteen vuoteen 2018!

Lämmöllä,

Charlotta / Ruokailo

1 vastaus artikkeliin “Vegaaniset pikkusuolaiset osa 2 – sienisalaattipalat ja tuorevuustopallerot”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s