You are currently viewing Pääsiäisen pashakakku (V, muok. G)

Pääsiäisen pashakakku (V, muok. G)

Sain loistavan idean yhdistää kaksi pääsiäisen herkkua, pashan ja juustokakun. Luulin olevani tosi kekseliäs ja omaperäinen tämän visioni kanssa, mutta nopean googlettelun jälkeen sain todeta että idea oli jo toteutettu – ei tosin vegaanisena! Joten tässä pääsiäisen kahvipöytää koristamaan tai jälkiruoaksi; vegaaninen pashakakku. Toivottavasti maistuu!

Tämä resepti on maidoton, munaton, muokattavissa soijattomaksi, gluteenittomaksi ja pähkinättömäksi.

Pääsiäisen pashakakku vegaaninen
Hyydytin täytteen merileväpohjaisella agar agar-jauheella. Kiilteessä käytin hyytelösokeria, jossa hyytelöimisaine on pektiini.

Pääsiäisen pashakakku (V, muok. G)

Yksi halkaisijaltaan 18-24 cm kakku. Valmistusaika 40 min + hyytyminen.

Pohja:

Täyte:

  • 1 kypsä (luomu)sitruuna
  • 1 pkt kasvipohjaista vispiä (käytin Alproa á 250 ml)
  • 1 pkt kasvipohjaista tuorejuustoa (käytin Tofuttia á 225 g)
  • 1/2 pkt Alpro Go On rahkankaltaista valmistetta á 400 g
  • 2 dl rusinoita
  • (1 dl kuivattuja aprikooseja paloiteltuna)
  • 1 dl mantelirouhetta
  • (1/2-1 dl sokeria)
  • 1/2 dl samaa tuoremehua kuin kiilteessä
  • 2 tl agar agar-jauhetta*

Kiille:

Valmistusohje:

  1. Valmista pohja: Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sulata margariini. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai pakastepussissa kaulien tai nuijien. Yhdistä keksimurska ja jauhettu inkivääri. Lisää margariinisula ja sekoita tasaiseksi. Kaada irtopohjavuokaan ja painele lusikalla tasaiseksi kakkupohjaksi.
  2. Valmista täyte: Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuoren keltainen osa, purista mehut. Vatkaa kasvivispi jämäkäksi vaahdoksi. Lisää kasvituorejuusto ja kasvirahka. Lisää sitruunan kuoriraaste, rusinat, mantelirouhe ja halutessasi kuivatut aprikoosinpalat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
  3. Hyydytä: Yhdistä kattilassa sitruuna- ja tuoremehu. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää agar agar ja anna kiehua hetki sekoittaen, kunnes seos on ihan vähäsen paksuuntunut eikä koostumus ole enää täysin mehumainen. Anna jäähtyä minuutti kaksi. Valuta ohuena nuorana täytteeseen, samaan aikaan vispaten. Vispaa hyvin. Kaada täyte pohjan päälle, levitä tasaiseksi ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
  4. Valmista kiille: Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä muutama minuutti välillä sekoittaen. Lusikoi kakun päälle. Nosta kylmään hyytymään. Koristele esimerkiksi rouhituilla pistaaseilla ja ananaskirsikoilla.

Gluteeniton muokkaus: Käytä gluteenittomia Digestive-keksejä tai korvaa sekä ne että jauhettu inkivääri näillä Tescon inkiväärikekseillä.

* 1 tl agar agar-jauhetta vastaa 1 rkl hiutaleita

Vegaaninen pashakakku Ruokailo pääsiäinen
Pasha + kakku? Kyllä!
vegaainen pashakakku pääsiäisen
Läpileikkaus vegaanisesta pashakakusta. Koostumus on hieman moussemainen, mutta pystyy hyvin kasassa.

Katso myös:


Lämmöllä,

Charlotta / Ruokailo

Vastaa