herkulliset vegaanset bruschettat
Alkuruoat, Helppo, Nopea, Pikkusuolaiset, Resepti, Vegaaninen

Bruschettat paahdetuilla kirsikkatomaateilla ja moxarellalla (V)

Vauva on pitänyt kiireisenä enkä ole ehtinyt bloggaamaan niin paljon kuin suunnittelin, mutta kirsikkatomaattibruschettaa tuli tehtyä ja ehdin jopa napsimaan annoksista muutaman kuvan.

Bruschetta on mainio vaihtoehto ruokaisaksi alkuruoaksi kun sen tarjoilee salaattipedillä tai suupalana antipasti-lautasella muiden suolaisten herkkujen kanssa. Koska jääkaapissani sattui olemaan muutama pikkupallura edellispäivänä valmistamaani moxarellaa, päädyin kokkaamaan meille iltapalaksi tällaiset herkkubruschettat – vegaanisena, kuinkas muutenkaan. Moxarella tuo näihin kivaa ruokaisuutta ja cashew-pähkinöiden ihanaa kermaista pehmeyttä, vaikka nämä pärjäävät hyvin sita ilmankin (joten vegaanisen juuston valmistus ei ole pakollista, vaikka se tässä tapauksessa kävisikin nopeasti).

Moxarellan reseptiin voit tutustua tarkemmin täällä.

 

vegaaniset bruschetta cashew mozzarellalla ja paahdetuilla kirsikkatomaateilla
Näissä bruschettoissa yhdistyvät leipien öljyisä rapsakkuus, paahdettujen kirsikkatomaattien ihana makea mehukkuus ja moxarellan silkkinen pehmeys.

 

Parhaan lopputuloksen saat kun käytät laadukasta oliviiöljyä.

Bruschettat paahdetuilla kirsikkatomaateilla ja moxarellalla (V)

4 annosta. Valmistusaika 20 minuuttia.

Leivät

  • 1 hieman kuivahtanut, vaalea tai keskivaalea leipä
  • oliiviöljyä voiteluun

Täyte

  • 1 rs (á 250 g) kirsikkatomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl provencen yrttiseosta tai vastaavaa
  • moxarellaa (muotoilin siitä pieniä palluroita jotka halkaisin leipien päälle)

Salaattipeti

  • kurpitsan-, pinjan-, tai auringonkukansiemeniä
  • erilaisia salaatteja ja salaattiyrttejä
  • tilkka oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta basilikaa
  • balsamicosiirappia
  • tuoretta basilikaa

 

Valmistusohje:

  1. Valmista täyte. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Kääntele oliiviöljyn, timjamin ja muiden yrttien kanssa. Paahda uunivuoassa 15 minuuttia.
  2. Valmista leivät. Leikkaa leipä noin 1,5 cm paksuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uuniritilälle. Ripottele päälle tai voitele pullasudilla oliiviöljyä. Paahda uunin yläosassa kunnes leivät saavat kauniin kullanruskean pinnan, noin 2-5 minuuttia uunista riippuen. Ole tarkkana etteivät pala.
  3. Valmista salaattipeti. Paahda siemenet kuivalla pannulla tai uunissa vuoassa. Vahdi taas etteivät pala. Kullanruskea on hyvä väri jos käytät pinjan- tai auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä käytettäessä odota että poksahtavat pulleiksi. Revi salaatit ja sekoita oliiviöljytilkkaan. Rouhi mukaan hieman mustapippuria. Nosta lautaselle, ripottele päälle paahdetut siemenet.
  4. Yhdistä osat. Asettele kirsikkatomaatit leipien päälle. Leikkaa moxarella sopiviksi paloiksi (itse olin edellispäivänä muotoillut siitä pieniä palluroita, jotka nyt halkaisin). Lisää leiville. Nosta valmiit bruschettat salaattipedin päälle. Jos uunivuokaasi jäi tomaattien paistolientä kannattaa sekin hyödyntää ja ripotella leiville. Viimeistele annokset balsamicosiirapilla ja basilikanlehdillä. Nauti!

 

bruschetta vegaaninen paahdetuilla kirsikkatomaateilla pysty
Bruschettaan sopii hieman kuivahtanut sekaleipä.

 

Vinkki! Annoksesta saa viekä ruokaisamman esimerkiksi lisäämällä salaattipetiin avokadoa. 

 


Haluatko pysyä kärryillä Ruokailon toiminnasta?


 

Lämmöllä,

Charlotta/ Ruokailo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s