Blog

Pienen lapsen käsi yrittää malttamattomana ottaa maistiaisen tuoreesta raparperipiirakasta, samalla kun aikuinsen käsi pitelee kiinni kakkulapiosta, jonka päällä on ensimmäinen pala. Piirakan vieressä odottaa tyhjä koristeellinen kakkulautanen ja siro haarukka. Lankkupöytä on koristeltu punertavilla raparperin kannoilla.
Leivonta, Makeat, Reseptit

Vanilja-raparperipiirakka (V)

Nyt se on löytynyt! Nimittäin mun suosikki raparperipiirakkaresepti. Olen teinistä lähtien leiponut vaikka minkälaisia leivonnaisia raparperista ja kokeillut eri reseptejä, kaikki herkullisia, mutta pakko sanoa että tämä vie kyllä voiton tai ainakin on tämän hetken ykkösresepti. Mulle tärkeää perinteisissä makeissa piirakoissa on, että ne ovat meheviä ja kosteita, eivätkä saa olla liian makeita - sokerinen… Jatka lukemista Vanilja-raparperipiirakka (V)

vegaaninen juhlava pääsiäisen jälkiruoka mämmi-chiavanukas mangovaahdolla. Keltainen ja musta, resepti, ohje
Aamupalat ja välipalat, Gluteenittomat, Helpot, Jälkiruoat, Makeat, Pääsiäinen, Reseptit

Mämmi-chiavanukas (V, muok. G)

Mikä kermaisen herkullinen, pehmeä, juhlava, kaunis ja silkkisen ihanan täydellinen jälkiruoka vegaanin -tai kenen tahansa- pääsiäiseen tämä onkaan! Slurps! Uskon, että tämä mämmi-chiakerrosvanukas saa hymyn huulille jopa heille, joille sana mämmi tai vegaaninen saa aikaiseksi niskakarvojen nousun. Saanko esitellä meidän pääsiäismenyyn jälkiruoan! Parasta tässä tietenkin on maku ja eri kerrosten koostumukset, mutta toiseksi parasta herkkusuiden unelmassa… Jatka lukemista Mämmi-chiavanukas (V, muok. G)

Kurssejamme on siirretty.
Kokkikoulu, Tapahtumat, Tuotteet ja palvelut

Tiedote: Vegaaniset kokkauskurssit epidemian aikana

Päivitetty 19.5.2020. Tiedoksi tuleville vegaaniruoan mestareille ❤ Seuraamme tiiviisti THL:n ja hallituksen ohjeistuksia ja toimimme niiden mukaisesti. Siksi saamme raskain sydämin perua kaikki kokkauskurssit ajankohtaan 13.4.2020 asti. Tämä koskee 19.3., 20.3., 26.3. sekä 2.4. Värikäs arki-tilaisuuksia (LISÄYS 25.3.2020 ja 7.4.2020: Myös 23.4., 24.4., 7.5., 8.5. ja 28.5. Värikäs arki-kokkikurssit sekä 14.5. Kahvipöydän herkut (vegaaninen leivonta)… Jatka lukemista Tiedote: Vegaaniset kokkauskurssit epidemian aikana

Vegaaniravitsemus vegaani ruokavalio ravitsemus perusteet luento ravitsemusasiantuntija ravitsemustieteilijä ravintoterapeutti ravitsemusterapeutti laillistettu ETM TtM asiantuntija
Ravitsemus, Tapahtumat, Tuotteet ja palvelut

Vegaaniravitsemuksen perusteet – luento Tampereella

Tervetuloa kuuntelemaan ilmaisluentoa aiheesta Vegaaniravitsemuksen perusteet Tampereen työväenopistolle Ylöjärvelle keskiviikkona 5.2.2020. Luennoimassa kukas muu kuin allekirjoittanut, ravitsemustieteilijä (ETM) ja vegaaniruokakouluttaja Charlotta Hyttinen. Kutsu luennoimaan tuli Vegaaniliiton kautta, missä toimin ravitsemusasiantuntijana. Olen todella innoissani tästä luennosta, sillä opettaminen on ihanaa ja kivaa!  ❤ Mukavaa myös päästä hetkeksi pois täältä pääkaupunkiseudulta. Lisätietoa luennosta löydät Tampereen työväenopiston sivuilta.  … Jatka lukemista Vegaaniravitsemuksen perusteet – luento Tampereella

Alkuruoat, Gluteenittomat, Helpot, Keitot, Pääruoat, Reseptit

Paahdettu bataatti-lupiinisosekeitto (V, G)

Ruokailon koekeittiössä on viime aikoina kehitelty pääruokareseptejä makealupiinista, ostettuani ensimmäisen lupiinipakettini Vegemessuilla Koivunalhon luomutilan viljelijöiltä. Uudesta raaka-aineesta inspiroituneena tämän postauksen tarkoituksena on tehdä lupiinia tutummaksi muillekin. Lupiini on suomalaisille vielä melko tuntematon kasviproteiini, vaikkakin sitä viljellään omassa kotimaassamme. Syötäväksi tarkoitettuja makealupiineja (eli sinilupiini, keltalupiini ja valkolupiini) ei pidä sekoittaa tienvarsissa ja takapihoilla kasvavaan myrkylliseen komealupiiniin (Lupinus polyphyllus).  … Jatka lukemista Paahdettu bataatti-lupiinisosekeitto (V, G)

Ravitsemusasiantuntijan vetämä ruokaurssi privaatisti
Kokkikoulu, Tiedotteet, Tuotteet ja palvelut

Lisää aikoja vegaaniruokakursseille!

Suosittu vegaaninen kokkikurssi Värikäs arki on saanut lisää aikoja loka- ja marraskuulle. Lämpimästi tervetuloa mukaan iloiseen vegaaniseen kokkikouluumme!     Kurssin käytyäsi osaat kokata hyvää, monipuolista ja ravitsevaa vegaaniruokaa, joka onnistuu sinulta helposti myös keskellä kiireistä arkea. Lisäksi saat perehdytyksen vegaanisten erikoisraaka-aineiden käyttöön sekä ravitsemusasiantuntijan (ETM) vastaamaan kaikkiin mieltäsi askarruttaviin ravitsemuskysymyksiin. Kurssi onnistuu hyvin myös… Jatka lukemista Lisää aikoja vegaaniruokakursseille!

Hyvää, helppoa, tevreellistä, ympäristöystävällistä kasvisruokaa
Kokkikoulu, Tiedotteet, Tuotteet ja palvelut

Syksyn kursseille pääsee nyt ilmoittautumaan!

Ilouutisia! Olemme saaneet sovittua syksyn 2019 kurssiajat Alppilan kirkon kanssa ja ilmoittautuminen on avattu. Luvassa monen monta aikaa suositulle lippulaivakurssille Värikäs arki. Vegaanisen leivonnan taitajaksi pääsee opiskelemaan herkkuja notkuvalla kurssilla Kahvipöydän herkut torstaina 19.9. Jouluruoista nautitaan lauantaina 7.12., kun katetaan runsaudellinen Vegaaninen joulupöytä. Mukana niin perinteisiä kuin moderneja jouluruokia. Kurssien täyttyessä järjestetään lisää aikoja. :)… Jatka lukemista Syksyn kursseille pääsee nyt ilmoittautumaan!

Kuinka leipoa vegaanisti? Mitä leipoa vegaanille? Resepti, ohje, aquafaba
Kokkikoulu, Tiedotteet, Tuotteet ja palvelut

Vegaanista tarjottavaa kevään juhliin?

Kevään ylioppilas- ja valmistujaisjuhlat lähestyvät, mutta mitä vegaanista (ja tietenkin juhlavaa) sitä tarjoaisi vierailleen? Onnistumisen pitää olla takuuvarmaa ja valmistaminen mielellään sujuvaa. Lämpimästi tervetuloa Ruokailon vegaanisen leivonnan kurssille hakemaan ideoita ja oppimaan vegaanisen leivonnan salat! Luvassa niin makeaa kuin suolaistakin herkkua. 🙂     Kahvipöydän herkut -kurssin käytyäsi osaat korvata kananmunat monella eri tavalla, tiedät… Jatka lukemista Vegaanista tarjottavaa kevään juhliin?

Tapahtumat, Tiedotteet, Tuotteet ja palvelut

Ilmainen juhlaillallinen pääsiäisyönä -tervetuloa!

Pari vuotta sitten lähdin mukaan kunnianhimoisen juhla-aterian ja sydämellisen tapahtuman valmistamiseen, nimittäin Kallion seurakunnan pääsiäisyön juhlan tekemiseen. Papit vetivät näyttävän showmaisen messun, joka päätettiin runsaaseen juhlaillalliseen, eli noutopöytään, jonka teemana oli kärsimysvapaa ilmastoateria - all vegan of course. 😉 Kaikkien kanssaihmisten iloksi ja onneksi tapahtuma järjestetään tänäkin vuonna, sillä tapahtuma (ja etenkin ruoka..) keräsi rutkasti… Jatka lukemista Ilmainen juhlaillallinen pääsiäisyönä -tervetuloa!

Asiakaspalautteet, Kokkikoulu, Tapahtumat, Tiedotteet, Tuotteet ja palvelut

Kevään 2019 vegaanisille kokkauskursseille pääsee nyt ilmoittautumaan :)

Tervetuloa Ruokailon ihanille vegaanisille ruokakursseille oppimaan kuinka tehdään herkullista, helppoa, monipuolista ja täyttävää vegaanista ruokaa ja miten leivotaan maailman pehmeimmät ja viettelevimmät kanelipullat käyttämättä yhtäkään eläinkunnan tuotetta. Kurssien vetäjänä toimii yours truly innokas ja innostuva ravitsemusasiantuntija (ETM) Charlotta Hyttinen.     Kurssi-ilmoittautumiset avattiin ja ei mennyt kauan, kun paikat alkoivat täyttymään. Pari paikkaa on kuitenkin vielä… Jatka lukemista Kevään 2019 vegaanisille kokkauskursseille pääsee nyt ilmoittautumaan 🙂