Blog

Lähiruoka, Pääruoat, Ravintolat, Vegaaninen

Hyvää vegaanista ruokaa ravintoloissa

Nyt on tarkoitus hehkuttaa upeita ja herkullisia vegaanisia ravintola-annoksia, joita olen viime aikoina päässyt nauttimaan. Haluan jakaa hyvät kokemukseni muillekin, sillä olen monessa paikassa ehtinyt saamaan huonoakin vegaanista ruokaa. Tämä "huono" ravintolaruoka on pahimmillaan ollut sellaista, jossa liha on vain jätetty annoksesta pois ja ruoka on muutenkin erikoisesti valmistettu; kasvikset ovat ylikypsiä, ruoka ylisuolattua, maut epätasapainossa,… Jatka lukemista Hyvää vegaanista ruokaa ravintoloissa

Helppo, Jälkiruoka, Juhlaruoka, Lähiruoka, Leivonta, Ruokakurssit, Vegaaninen

Pehmoiset pullat – yön yli kohotettu pullataikina (V)

Oletko kokeillut yön yli kohotettua tai toisin sanoen kylmäkohotettua pullataikinaa? Joskus taikinan hidas nostatus matalassa lämpötilassa voi olla parempi vaihtoehto aikataulullisista syistä (esimerkiksi kun leipomisen haluaa jakaa useammalle päivälle), lämpönostatus ei ole vaihtoehto, taikinassa halutaan käyttää tavallista vähemmän hiivaa tai leivonnaisista halutaan erityisen pehmeitä - kuten laskiaispullieni kohdalla.     Olen joskus ennenkin kohottanut pullataikinaa jääkaapissa… Jatka lukemista Pehmoiset pullat – yön yli kohotettu pullataikina (V)

Gluteeniton, Pääruoat, Resepti, Vegaaninen

Papuchili ja aromaattinen riisi (V, G)

Talvisin mieleni tekee usein paksuja ja lämmittäviä ruokia, joten kokkasin meille papuchiliä. Lisukkeeksi en tällä kertaa kelpuuttanut perus keitettyä riisiä tai tortilloja, vaan halusin jotain hieman erikoisempaa, niinpä päädyin tekemään, aih niin ihanaa, aromaattista riisiä! Aromaattisesta riisistä tuli niin hyvää, että voisin syödä pelkästään sitä ilman sen kummempia kastikkeita  (..ja jos olen ihan rehellinen niin muutama… Jatka lukemista Papuchili ja aromaattinen riisi (V, G)

Asiakaspalaute, Ruokakurssit, Tuotteet ja palvelut, Vegaaninen

Artikkeli Ruokailon kokkauskurssista :)

Kasviproteiini.fi -sivustolta käytiin syksyllä tutustumassa yhteen Ruokailon vegaanisista  kokkauskursseista (Värikäs arki). Tässä ote artikkelista: "Monet haluaisivat syödä kasvispainotteisemmin, mutta aina oma tahto ei ohjaa valintoja. Jos taitoa kasvisten käsittelyyn ei ole, keittiössä johtajan paikan vievät tavat ja tottumukset." Koko artikkelin pääset lukemaan tästä. Mukana myös kurssille osallistuneen Kian haastattelu. 🙂 Iso kiitos kaikille kurssilaisille, artikkeliin… Jatka lukemista Artikkeli Ruokailon kokkauskurssista 🙂

Vegaanista pikkusuolaista, suolaista naposteltavaa
Alkuruoat, Gluteeniton, Helppo, Juhlaruoka, Lähiruoka, Nopea, Pikkusuolaiset, Resepti, Vegaaninen

Vegaaniset pikkusuolaiset osa 2 – sienisalaattipalat ja tuorevuustopallerot

Uudenvuodenaattona, illanistujaisissa ja muissa juhlissa on kiva tarjota vieraille herkullisia (vegaanisia, of course) pikkusuolaisia. Bloggauksen ensimmäisessä osassa valmistettiin maukkaita ja simppeleitä rieskarullia kahdenlaisella täytteellä. Nyt vuorossa on perinteiset sienisalaattipalat sekä vähän näpertelyä vaativat, mutta näyttävät, tuorevuustopallerot. Toivottavasti maistuu! 🙂     Sienisalaattipalat (V, muok. G) 25-50 kpl 1 satsi kuohkeaa sienisalaattia 1 pss ruissipsejä Koristeluun:… Jatka lukemista Vegaaniset pikkusuolaiset osa 2 – sienisalaattipalat ja tuorevuustopallerot