Minusta

Ihmisten yhdistäminen yhteisen aterian äärelle ja tätä kautta ilon tuominen on aina ollut lähellä sydäntäni. Lempipuuhiani on tarjota ruokaa rakkailleni ja emännöidä heille ihana ilta. Jo sana ruoka saa kipinän sisälläni syttymään ja minut suunnittelemaan menua. Ruoka onkin ollut harrastukseni ja intohimoni siitä asti, kun koululaisena keksin sekoittaa kaurahiutaleita mansikkajogurttiin ja tämä erikoinen mössö (nykyään tuorepuuro) vei kielen mennessään.

Ammatillinen tausta

Aikuisena syvennyin ruokaharrastukseeni opiskelemalla Helsingin yliopistossa ravitsemusasiantuntijaksi/-tieteilijäksi. Kattavalla tutkinnolla (elintarviketieteiden maisteri, ETM) pääsin paitsi syventymään ihmiskehon toimintaan ja ruoan terveysvaikutuksiin, myös perehtymään sen valmistamiseen sekä ympäristö- ja sosiaalisiin vaikutuksiin. Ruoka on niin monimerkityksinen kokonaisuus; se koskettaa jokaista, sillä voi identifioitua, jalkauttaa uskontoa, vaikuttaa oman terveytensä lisäksi ilmastoon, eläinten hyvinvointiin ja sosiaalisiin suhteisiin, jotain mainitakseni. Esimerkiksi toisen kanssa aterian jakaminen merkitsee usein toisen hyväksymistä. Siksi onkin upeaa Ruokailon kautta päästä keittiöön entuudestaan tuntemattomien kanssa ja näin vähentää ennakkoluuloja ja nähdä toisemme kanssaihmisinä, ei muukalaisina tai vieraina. Bonuksena vielä pääsen käytännön tasolla opastamaan eettistä ja kestävää ruoanlaittoa. Rakas planeettamme kiittää ja niin kiitän minäkin.

Ravitsemus- ja ruoka-asioiden lisäksi minulla on kokemusta muun muassa yhdistys- ja vapaaehtoistoiminnasta, ravintola-alalta, opettamisesta, cateringista, ruokahävikistä, hallinnosta, tapahtumien ja juhlien järjestämisestä sekä houstauksesta. Lopputyökseni aloitin vahingossa ison tutkimushankkeen, jossa tehtäväkseni muodostui tutkia päiväkotilasten erityisruokavalioita.

Unelmista totta

Ruokailo on osa unelmaani. Halusin tuoda lisää valoa tähän maailmaan, luoda jotain kaunista ja uutta enkä asettautua valmiiseen muottiin. Osaamiseni hyödyntäminen pelkästään itseni kohdalla ei enää riittänyt, vaan mietin miten voisin tehdä vielä enemmän? Haluan voimaannuttaa ja positiivisen kautta antaa työkaluja jokaiselle oman, eläinten ja koko maailman hyvinvoinnin eteen. Vähintään kokemuksena, jos ei muunlainen hyvinvointi (vielä) jaksa kiinnostaa. Jokainen voi toimillaan vaikuttaa paljon; esimerkiksi niin pienellä teolla kuin lounaalla valitsemalla kasvisaterian saatat rohkaista muitakin kokeilemaan.

Koetan olla stressaamatta pienestä ja nähdä kaikessa aina hyvää. Toiveeni on, että kaikilla olisi hyvä olla. Jos voin toiminnallani tuoda edes yhden tällaisen hetken elämääsi, olen onnistunut tavoitteessani.

Näitä ihania ja iloisia asioita haluan jakaa muiden kanssa. Jos yhtään resonoi tai yhteistyö kiinnostaa niin ota yhteyttätilaa ilmainen uutiskirje tai tule vaikka kurssille kokkailemaan.

Kiitos kun luit taustastani. Toivon sinulle kaikkea hyvää!

Lämmöllä,

Charlotta / Ruokailo