maidoton vaniljakastike
Gluteeniton, Helppo, Jälkiruoka, Leivonta, Resepti, Vegaaninen

Vegaaninen vaniljakastike (V, G)

Ai että kun on hyvää ja ihanan vaniljaista! Kokeilin tehdä vegaanista vaniljakastiketta ja pakko sanoa että oli kyllä todella helppoa! Aikaa meni korkeintaan viisi minuuttia.

Samalla ohjeella saa myös tehtyä vaniljavanukasta, kunhan lisää käytetyn maissi- tai perunajauhojen määrää 🙂 slurps!

Vegaaninen vaniljakastike

  • 3 dl kasvismaitoa (käytin kaurajuomaa)
  • 5 cm pala vaniljatankoa tai 1 tl vaniljajauhetta
  • sokeria maun mukaan, enintään 1 dl
  • (sitruunamehua)
  • 2 rkl maissijauhoja tai 3 rkl perunajauhoja + tilkka kylmää vettä
  1. Mittaa kasvismaito kattilaan. Puolita vaniljatanko ja kaavi siemenet ulos veitsen kärkeä apuna käyttäen. Lisää siemenet ja tanko kattilaan. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
  2. Lisää sokeri ja tarkista makeus. Tarvittaessa voit tasapainottaa makua muutamalla teelusikallisella sitruunamehua. Kiehauta.
  3. Sekoita maissijauhot vesitilkkaan. Valuta ohuena nuorana samalla sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa ja nosta pois liedeltä jäähtymään. Nauti!

Minä tarjoilin vaniljakastikken raparperiruutujen kanssa. 🙂

Toivottavasti tästä ohjeesta on sinulle paljon iloa!

Lämmöllä,

Charlotta / Ruokailo

 

Kiinnostaako vegaaninen ruoanlaitto? Katso voisiko Värikäs arki –kurssi olla jotain sinulle!

 

 

vegaaninen vaniljakastike ohje resepti ruokailo

6 vastausta artikkeliin “Vegaaninen vaniljakastike (V, G)”

  1. Liian tuhtia ja mun kasvimaidosta tuli sellainen läpikuultava vanjian makuinen klimppi. Pelastin tilanteen kaatamalla kasvikermaa 1 dl joukkoon.Vieläkin aika tukevaa.

      1. Kiitos vinkistä, pitääpä joskus kokeilla sitäkin. Tähän asti se on toiminut hyvin suolaisen piirakan ”munamaidossa”, joten miksei vaniljakastikkeessakin.

    1. Kiitos kommentista. Ikävä kuulla että kastikkeesi epäonnistui. Tällä ohjeella ei suinkaan ole tarkoitus tulla ”läpikuultavaa klimppiä” kuten kuvailet, vaan tasapaksu, hieman vaniljavanukasta nestemäisempi kastike – sellainen joka imeytyy vähän piirakanpalaseen, muttei läheskään kokonaan. Meillä tämä on luottokastike, joka on onnistunut joka kerta – pari perusasiaa tosin on hyvä olla kunnossa.

      Tärkkelyksillä suurustaessa kannattaa olla tarkkana ettei anna seoksen kiehua (saostaminen tulee lopettaa viimeistään ensimmäisen pulpahduksen kohdalla), sillä silloin kastikkeesta tulee helposti liian paksua. Muut yleisimmät syyt kastikkeiden klimppiintymiseen ovat liian kuuma keittolevy, liian iso määrä tärkkelystä (resepteissä käytetyt talousmitat tarkoittavat siloitettuja mittoja) sekä liian suuri nesteen haihtuminen keittämisen aikana (yleensä jos käyttää tavallista kattilaa kastikekattilan sijaan tai jos kattila on liian pitkään kuumalla liedellä). Lisäksi kasvimaidoissa on eroja, joten käytetty merkki ja pääraaka-aine voivat vaikuttaa hieman lopputulokseen.

      Olipas kekseliästä käyttää kasvikermaa kastikkeesi pelastamiseen! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s