maidoton vaniljakastike
Gluteeniton, Helppo, Jälkiruoka, Leivonta, Resepti, Vegaaninen

Vegaaninen vaniljakastike (V, G)

Ai että kun on hyvää ja ihanan vaniljaista! Kokeilin tehdä vegaanista vaniljakastiketta ja pakko sanoa että oli kyllä todella helppoa! Aikaa meni korkeintaan viisi minuuttia.

Samalla ohjeella saa myös tehtyä vaniljavanukasta, kunhan lisää käytetyn maissi- tai perunajauhojen määrää 🙂 slurps!

Vegaaninen vaniljakastike

  • 3 dl kasvismaitoa (käytin kaurajuomaa)
  • 5 cm pala vaniljatankoa tai 1 tl vaniljajauhetta
  • sokeria maun mukaan, enintään 1 dl
  • (sitruunamehua)
  • 2 rkl maissijauhoja tai 3 rkl perunajauhoja + tilkka kylmää vettä
  1. Mittaa kasvismaito kattilaan. Puolita vaniljatanko ja kaavi siemenet ulos veitsen kärkeä apuna käyttäen. Lisää siemenet ja tanko kattilaan. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
  2. Lisää sokeri ja tarkista makeus. Tarvittaessa voit tasapainottaa makua muutamalla teelusikallisella sitruunamehua. Kiehauta.
  3. Sekoita maissijauhot vesitilkkaan. Valuta ohuena nuorana samalla sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa ja nosta pois liedeltä jäähtymään. Nauti!

Minä tarjoilin vaniljakastikken raparperiruutujen kanssa. 🙂

Toivottavasti tästä ohjeesta on sinulle paljon iloa!

Lämmöllä,

Charlotta / Ruokailo

 

Kiinnostaako vegaaninen ruoanlaitto? Katso voisiko Värikäs arki –kurssi olla jotain sinulle!

 

 

vegaaninen vaniljakastike ohje resepti ruokailo

2 vastausta artikkeliin “Vegaaninen vaniljakastike (V, G)”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s