Itsenäisyyspäivän ja uudenvuodenaaton juhlissa on kiva tarjota vieraille jotain pikkusuolaista naposteltavaa ennen varsinaista illallista, joten lähestyvää itsenäisyyspäivää ajatellen kokosin muutaman vegaanisen pikkusuolaisen ohjeen. Tässä ensimmäinen osa; vegaaniset pikkusuolaiset rieskarullat. Nämä ovat ihanaa (sotkematonta) sormisyötävä, jota voi tarjota esimerkiksi kuplivan juoman kanssa. Toivottavasti maistuu!
Näitä olemme valmistaneet illanistujaisosiossa Paavalin seurakunnalle järjestämälläni Vähän ekstraa 😉 -vegaaniruokakurssilla, jossa keskitymme hieman juhlavampaan vegaaniruokaan. Kurssi järjestettiin marraskuussa 2018, mutta onhan näitä tullut rullailtua monesti jo ennen kurssia.
Pikkusuolaisten toinen osa kannattaa myös kurkata, jotta ehdit halutessasi suunnittelemaan hyvin esimerkiksi uudenvuodenaaton tarjottavat. Luvassa simppeliä ja hyvää suolaista naposteltavaa. 🙂
Ja sitten itse resepteihin..
Vegaaniset rieskarullat kahdella täytteellä (V)
- 3-4 kpl rullarieskaa (esim. Fazer, noin 1/2 pakettia) per täyte
Salami-paprikatäyte rieskarulliin (V)
- 1 pkt vegaanista (esim. Wheatyn) salami- tai chorizoleikkelettä (hieman tulisempaan lopputulokseen valitse chorizo)
- 1 pkt vegaanista maustettua tuorejuustoa (esim. Sheesen sweet chili)
- 1 punainen paprika
- ½ ruukkua persiljaa
Ohje
- Pese paprika, poista kota ja leikkaa hedelmäliha oikein pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna persilja varsineen. Aseta rieska auki rullatun tuorekelmun päälle.
- Levitä muutaman millimetrin paksuinen kerros tuorejuustoa rieskalevyn päälle.
- Asettele levyn toiselle pitkälle reunalle rivi vegaanista leikkelettä.
- Ripottele rivin yläpuolelle yhtä paksu rivi paprikakuutioita.
- Ripottele paprikarivin yläpuolelle yhtä paksu rivi persiljasilppua.
- Kääri tiiviiksi rullaksi leveyssuunnassa tuorekelmun sisään. Taittele kelmun päädyt. Toista kunnes täytteet loppuvat. Anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
- Leikkaa terävällä veitsellä 1,5-2 cm leveiksi suupaloiksi ja aseta tarjoille. Koristele esimerkiksi persiljasilpulla.
Vinkki! Hienontamalla täytteiden kaikki ainekset ja yhdistämällä ne saat herkulliset tahnat esimerkiksi voileipäkakun tai blinien täytteeksi! Tarvittaessa voit notkistaa niitä esim. kasvipohjaisella fraichella tai vegaanisella majoneesilla. Katso sopivat tuotteet: www.vegaanituotteet.net.
Porkkala-tillitäyte rieskarulliin (V, G)
- 1 satsi valmista savumarinoitua porkkanaa eli porkkalaa (esim. Vaimomatskuu– blogin ohjeella)
- 200-250 g maustamatonta maidotonta tuorejuustoa (Tofutti tai påMackan) tai påMackanin tsatsiki-tuorejuustoa.
- 1 ruukku tuoretta tilliä
Ohje:
- Hienonna tilli varsineen. Aseta rieska auki rullatun tuorekelmun päälle.
- Levitä muutaman millimetrin paksuinen kerros tuorejuustoa rieskalevyn päälle. Jätä toiselle pitkälle reunalle muutaman sentin rako. Tämä reuna jää rullatessa ulommaiseksi.
- Asettele päälle yksi kerros porkkalaa.
- Ripottele päälle tilli.
- Kääri tiiviiksi rullaksi leveyssuunnassa tuorekelmun sisään. Taittele kelmun päädyt. Toista kunnes täytteet loppuvat. Anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
- Leikkaa terävällä veitsellä 1,5-2 cm leveiksi suupaloiksi ja aseta tarjoille. Koristele esimerkiksi tillisilpulla.
Haluatko ottaa vegeruoan kunnolla haltuun? Katso Ruokailon kurssitarjonta! Ruoakurssin voi myös tilata omalle kaveriporukalle tai työyhteisölle.
Oikein ihanaa ja maukasta juhla-aikaa!
Lämmöllä,